Ligi: Küprosel on ees keeruline aeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi-
Jürgen Ligi- Foto: SCANPIX

Rahandusminister kommenteeris tänast kokkulepet öeldes, et Küprost ootab ees keeruline aeg, kuid põhimõtetes kokkuleppe saavutamine on hea märk.

«Tulevase programmi eesmärk on riigirahanduse jätkusuutlikkuse taastamine ja majanduskasvu tagamine finantssektori korrastamise kaudu. On loogiline, et ka finantssektor annab oma panuse taastumisesse, sest Küprose ebastabiilsus on suuresti lähtunud selle suurusest,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Euroala liikmesriikide osa Küprose tulevases laenuprogrammis on kuni 10 miljardit eurot ning selle laenab Euroopa stabiilsusmehhanism (ESM). Laenu eelduseks on koostöömemorandum, mis peaks Küprose ja troika koostöös valmima aprilli alguseks, Eestis peab laenutingimustele heakskiidu andma riigikogu. Programmi rakendamine toimuks tavapärase protsessi järgi, kus laenumaksetele eelneb seatud tingimuste täitmise ülevaatus.

Kokkuleppe kohaselt Küprose finantssektor restruktureeritakse, et tagada selle jätkusuutlikkus. Kõik alla 100 000 euro suurused hoiused on vastavalt Euroopa Liidu õigusele kaitstud. Tulevase programmi üks eesmärke on viia Küprose pangandussektori maht aastaks 2018 ELi keskmisele tasemele. Küprose valitsus kinnitas, et jätkab samaaegselt fiskaalset konsolideerimist, üldisi struktuurireforme ja erastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles