Vene ärimeeste salapärased surmad Inglismaal

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Berezovski 2007. aastal.
Boriss Berezovski 2007. aastal. Foto: SCANPIX

Lisaks laupäeval oma kodust surnuna leitud vene oligarhile Boriss Berezovskile on viimaste aastate jooksul samas piirkonnas surnud veel kaks Venemaal tuntud ärimeest.

Berezovski surnukeha leiti Londoni lähedal Berkshire´is asuvast villast, mis kuulub tema endisele abikaasale Galina Berezovskajale. 67-aastase mehe surma asjaolud on ebaselged, kuid politsei on lubanud täna avalikustada lahkamistulemused.

Briti päevaleht Guardian juhtis aga tähelepanu, et samas piirkonnas, Suur-Londoniga piirnevates Berkshire´i ja Surrey krahvkonnas on viimase viie aasta jooksul leidnud aset veel kaks tähelepanu äratanud surmajuhtumit Venemaal tuntud ärimeestega.

Umbes 16 kilomeetri kaugusel Berezovski elukohast leiti mullu Aleksandr Perepilitšnõi surnukeha. 44-aastane mees oli üheks võtmetunnistajaks advokaat Sergei Magnitskiga seotud kohtuloos, mis puudutas Šveitsi pankades aset leidnud Vene ametnike rahapesu.

2009. aastal Briti võimudelt poliitilise varjupaiga saanud Perepilitšnõi surnukeha leiti tema eramu lähistelt Weybridge’i linnas Surrey krahvkonnas. Tema surma põhjus on tänaseni teadmata. Väidetavalt oli mees hea tervise juures.

2008. aasta veebruaris leiti Berezovski elukohast umbes 24 kilomeetri kaugusel tema kunagise äripartneri Badri Patarkatsišvili surnukeha. Venemaaga tihedalt seotud gruusia suurärimees, kes oli üks Rooside revolutsiooni toetajatest, kuid läks hiljem Mihheil Saakašvili vastaste poole üle, suri ootamatult Leatherheadis Surrey krahvkonnas.

Patoloogide kinnitusel oli 52-aastase Patarkatsišvili surma põhjuseks südamehaigus, kuigi tema lähedaste sõnul polnud mehel südamega probleeme. Enne Patarkatsišvili surma kohtus temaga samal päeval ka Berezovski, kelle sõnul olevat mees kurtnud talle oma südame üle.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles