Moskva geiaktivistid lubavad paraadi igal juhul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene seksuaalvähemuste eest võitlejad: feminist Maria Arbatova (paremal), geiõiguste liikumise liider Nikolai Aleksejev (keskel) ja aktivist Irina Fet (vasakul).
Vene seksuaalvähemuste eest võitlejad: feminist Maria Arbatova (paremal), geiõiguste liikumise liider Nikolai Aleksejev (keskel) ja aktivist Irina Fet (vasakul). Foto: AP / Scanpix

Kuigi vahepeal tundus, et Venemaa pealinn on otsustanud sel nädalal toimuva Eurovisiooni lauluvõistluse ajal näidata oma vabameelsemat poolt, keelasid võimud siiski ära laupäevaks Moskva tänavatele kavandatud seksuaalvähemuste marsi.

 

Meedias aga kirjutatakse, et hoolimata kõigest kavatsevad aktsiooni «Slavic Pride 09» korraldajad finaalvõistluse eel tänavatele tulla igal juhul, saadakse siis selleks luba või mitte.

Eelmisel nädalal olid nad juba teatanud, et marss toimub sanktsioneeritult, kuid siis teatati linnapea Lužkovi administratsioonist vastuseks, et seda luba ei ole antud ega anta ka kunagi, vahendas Reuters eelmisel nädalal.

Selle nädala alguses ei olnud linnavõimul enam midagi lisada. Homotralli korraldaja Nikolai Aleksejev seevastu väidab, et nemad pole ametlikku keeldumist saanud ja asja alles arutatakse, kajastas Helsingin Sanomat arenguid täna.

Marsile on tuge saadud ka Eurovisioonil osalejatelt ning taganeda keegi ilmselt ei kavatse.

Hollandit esindava ansambli juhtlaulja on näiteks ähvardanud üldse esinemisest loobuda, kui miilits peaks paraadi jõuga tõrjuma, nagu seda on varasematel aastatel tehtud.

Pravda kirjutas, et laupäevasele aktsioonile, millega «vene geikogukond otsib pahandusi», oodatakse ka tuntud Briti seksuaalvähemuste eest võitlejat Peter Tatchelli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles