Põhja-Korea suunas raketid USA baasidele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korea Rahvaarmee ja laevastiku ühisõppus. Fotol maavägede rünnak sihtmärkide pihta.
Korea Rahvaarmee ja laevastiku ühisõppus. Fotol maavägede rünnak sihtmärkide pihta. Foto: SCANPIX

Korea RDV riiklik uudisteagentuur teatas väejuhatuse käsust seada raketid lahinguvalmidusse ja suunata need USA sõjaväebaasidele.

Kohalik uudisteagentuur KCNA vahendas riigi rahvaarmee väejuhatuse avaldust, mille kohaselt tuleb riigi suurtükivägedel ja strateegiliste rakettide üksustel olla A-kategooria ehk kõrgeimas lahinguvalmiduses, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Samuti teatas väejuhatus, et valmis tuleb olla rünnakuks Aasia-Vaikse ookeani piirkonnas asuvate Ühendriikide sõjaväebaaside vastu, nimetades konkreetselt baase USA mandriosas, Hawaiil ja Guamis.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi teatel pole esialgu siiski märke, et Põhja-Korea taolise rünnaku ette võtaks. Ka USA meedias pole teated väga suurt vastukaja leidnud.

Pinged Korea poolsaarel tõusid taas märgatavalt pärast Põhja-Korea kolmandat tuumakatsetust veebruaris. Pärast seda Pyongyangile kehtestatud karmimad sanktsioonid ajendasid Põhja-Koread tühistama Lõuna-Koreaga sõlmitud mittekallaletungilepped ning 1953. aasta relvarahu. Ka ähvardas Põhja-Korea USAd ennetava tuumarünnakuga.

Põhja-Korea sõjakate avalduste taga võib näha ka USA ja Lõuna-Korea iga-aastaseid ühisõppusi «Foal Eagle». Õhu-, maa- ja mereväeõppused algasid märtsis ja kestavad 30. aprillini. Nendest võtab osa üle 10 000 USA sõduri ning veelgi rohkem Lõuna-Korea sõdureid.

Põhja-Korea kommunistlik režiim näeb ühisõppustes aga enda vastu suunatud invasiooni ettevalmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles