500 last teenis vargajõugu juhile Pariisis hiigelkasumeid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Cohen-Sabban (vasakul) on üks Fehim Hamidovici advokaatidest.
Joseph Cohen-Sabban (vasakul) on üks Fehim Hamidovici advokaatidest. Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus lahkab 500 lapsest koosnenud taskuvaraste jõugu arvatava Bosniast pärit juhi Fehim Hamidovici ja tema kaaslaste kuritegusid.

Uurijate väitel sunniti noored mustlastüdrukud pikanäpumeesteks vägivallatsemiste ja vägistamistega. Laste seas oli nooremaid kui 12-aastaseid, vahendas The Telegraph.

Põhiline süüdistatav on 60-aastane Hamidovic. Lisaks temale on veel 21 süüdistatavat, kelle seas on tema abikaasa ja kaks poega. Hamidovic on kõik süüdistused tagasi lükanud.

Kohtusaalis loeti eile ette kahe ohvri ülestunnistused. Endise Jugoslaavia aladelt pärit 14-aastane Carla ja 11-aastane Fadida rääkisid, kuidas neid sunniti varastama. Nende ülesandeks oli kanda kogu Pariisi-grupi saak üle Nizzasse. Nädalane röövsaak pidi ületama 60 000 eurot, vastasel juhul anti lastele peksa.

Arstide raporti järgi on tüdrukute kallal vägivalda tarvitatud.

Hamidovic elas villas luksuslikku elu, sõitis ringi 55 000 eurot maksnud Porschega ja harrastas hasartmänge. Vahetult enne kinni jäämist ostis ta omale 270 000 eurot maksnud teise kodu.
Pealtkuulatud telefonikõnede järgi vestles ta luksusautode, 30 000 eurot maksva briljandiga sõrmuse ja disainkellade ostmisest.

«Meil, mustlastel, on komme kiidelda asjadega, mis tingimata ei pruugi tõsi olla,» ütles Hamidovic kohtunikule. .

Politsei uurimistööde järgi kogus jõuk taskuvargustega juba ainuüksi 2009. aastal 1,3 miljonit eurot.

Hamidovic lükkas süüdistuste enda pealt Elvisele ehk rivaalitseva jõugu bosnialasest juhi õlgadele. «Sellega on seotud 500 naist ja last. Süüdistatakse küll mind, kui mina pole sellega seotud. See on Elvis.»

Taskuvaraste jõuk peeti kinni 2010. aastal. Politseinike oletusel on nende sooritatud 75 protsenti kõigist Pariisi metroos aset leidnud vargustest.

Hamidovici advokaat Joseph Cohen-Sabban tõdes pärast istungit, et tegemist on kahe klanni omavahelise arveteklaarimisega ja tõde tuleb välja selgitada. Ta tunnistas, et Hamidovici varandus on seotud automüügitehingutelt tasumata jäänud maksudega.

Tema advokaatide väitel on mees «hea vanaisa»

Kohtuprotsess kestab 24. aprillini. Süüdimõistmisel võib Hamidovicit oodata ees kuni 20-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles