USA salateenistuse juhiks saab esmakordselt naine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Pierson.
Julia Pierson. Foto: SCANPIX

Ühendriikide president Barack Obama kavatseb nimetada USA salateenistuse (Secret Service) juhiks Julia Piersoni, kinnitasid teisipäeval riigiametnikud.

Määramine tehakse ametlikult teatavaks teisipäeva õhtul, selle peab kinnitama USA senat.

Pierson on salateenistuses agendina ja personalijuhina tegutsenud juba pea 30 aastat.

Eelmise juhi Mark Sullivani ametiaega varjutas üldiselt pea plekitu salateenistuse kohta harukordne seksiskandaal Colombias, mille tõttu pidi lahkuma üheksa teenistujat.

Salateenistus kehtestas Colombia seksiskandaali järel uued käitumisjuhised, mis ei luba agentidel külastada «halva mainega asutusi» ega tuua oma hotellituppa välismaalasi. Juhised keelavad presidendi kaitsemeeskonda kuuluvatel agentidel tarbida kümne tunni jooksul enne valvekorda alkoholi ning näevad ette, et välisreisidel on kaasas ka salateenistuse järelevaataja.

Käitumisjuhiste muutmise ajendiks oli eelmise aasta aprillis lahvatanud skandaal, kui paarkümmend USA salateenistuse agenti ja sõjaväelast saadeti koju Colombia rannikulinnast Cartagenast, kus nad valmistasid ette president Obama visiiti. Agente ja sõjaväelasi süüdistati purjutamises, striptiisiklubi külastamises ja prostituutide hotelli toomises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles