Somaallased põgenevad Muqdisho võitluse eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia tsiviilelanikud põgenemas Muqdishos puhkenud lahingute eest.
Somaalia tsiviilelanikud põgenemas Muqdishos puhkenud lahingute eest. Foto: Reuters / Scanpix

Tuhanded inimesed on põgenenud pommide eest Somaalia pealinna Muqdisho põhjaosas, kus käivad viimaste kuude ägedaimad lahingud islamistide ja valitsusvägede vahel, milles on inimõiguslaste teatel hukkunud üle saja tsiviilisiku.


Islamiäärmuslaste rühmitus Shabaab ja riigi keskvalitsus üritavad mõlemad saada kontrolli pealinnas ja Somaalia lõunaosas, kus sõda on kestnud juba peaaegu kaks aastakümmet, vahendas

Reuters

.

Muqdishos peetavates lahingutes on viimastel päevadel saanud haavata ligi 330 inimest ning pagulaste arv on tõusnud vähemalt 27 000 peale, teatas rahu- ja inimõigusgrupp Elman.

Samal ajal on lõhed tekkinud mõlema leeri seeski, sest eile toimus kokkupõrge politsei ja valitsuse sõdurite vahel, hiljem aga teatas üks opositsiooniline sõjapealik oma jõudude usaldamisest teise vastasrinna liidri käsutusse, mis ärritas Shabaabi liidreid, kes on lubanud pealinna vastastest puhastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles