David Miliband lahkub poliitikast

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Miliband.
David Miliband. Foto: SCANPIX

Briti endine välisminister David Miliband teatas täna, et lahkub poliitikast ning asub tööle humanitaarorganisatsiooni Rahvusvaheline Päästekomitee juhina.

Aastatel 2007-2010 Briti välisministrina töötanud praegust parlamendisaadikut peeti pärast Gordon Browni lahkumist peaministrikohalt Tööpartei säravaimaks poliitikuks. Ühtlasi oli praegu 47-aastane Miliband Briti lähiajaloo noorim välisminister.

2010. aastal kandideeris ta Tööpartei liidriks, kuid kaotas oma nooremale vennale Ed Milibandile, kes on tänaseni erakonna juht. Vaatlejad on kahe venna rivaalitsemist võrrelnud seebiooperiga ja märkinud, et kolme aasta tagused sündmused põhjustavad vendade vahel tänaseni erimeelsusi, vahendas uudisteagentuur AFP.  

«Briti poliitika jääb ilma Davidita kehvemaks,» märkis Ed Miliband oma venna otsust kommenteerides, lisades, et hakkab temast puudust tundma. «Me tegime läbi keerulise juhikonkursi, kuid aeg on aidanud seda parandada,» lisas Tööpartei praegune liider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles