Itaalias jätkub patiseis

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pier Luigi Bersani.
Pier Luigi Bersani. Foto: SCANPIX

Itaalia uut valitsust moodustada püüdva vasaktsentristide liidri Pier Luigi Bersani sõnul soovib valitsusjuhiks saada ainult hull.

«Ainult hullumeelsel inimesel võiks praegu olla põletav soov valitseda,» märkis Bersani täna kohtumisel Viie Tähe Liikumise poliitikutega, keda ta üritab veenda valimisliidus osalema, vahendas BBC.

Bersani juhib veebruarikuised parlamendivalimised napilt võitnud Demokraatlikku Parteid ning püüab riigipea Giorgio Napolitano ülesandel moodustada uut valitsust. Läbirääkimistel pole aga kokkuleppeni jõutud ning patiseisu jätkudes võivad riiki juunis oodata ees uued valimised.

«Ma tahan, et asjad oleksid selged: ma olen valmis võtma hiigelsuure vastutuskoorma, aga ma palun kõiki teisi võtta sellest natuke endale,» lisas Bersani, kes on välistanud ekspeaminister Silvio Berlusconi juhitava paremtsentristliku bloki kaasamise valitsusliitu.

Analüütikud on hoiatanud, et isegi kui valitsus suudetaksegi moodustada, suudab see võimul püsida maksimaalselt aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles