Läti tahab kriminaliseerida bordellipidamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia prostituudid Saksa bordellis.
Rumeenia prostituudid Saksa bordellis. Foto: Reuters / Scanpix

Läti seimi õiguskomisjon otsustas täna saata kolmandale lugemisele kriminaalseadustiku muudatused, mis näevad ette karistust bordelli loomise, ülalpidamise, juhtimise ja rahastamise eest.


Parlamendi pressiteenistusest öeldi BNSile, et bordellipidajaid ootab seadusemuudatuste järgi kuni viie aasta pikkune vangistus, sundtööd või kuni 100 miinimumpalga suurune trahv.

Eelnõu autorid osutavad, et viimastel aastatel on prostitutsioon liikunud tänavatelt korteritesse, mida sageli reklaamitakse massaažisalongidena.

Praegu saab bordellipidajaid karistada vaid seksiteenuse vahendamise eest.

Politsei kinnitusel on seadusemuudatused valmistatud ette teiste riikide edukast kogemusest õppust võttes. Muudatuste kohaselt ei ole vaja enam tõendada raha saamist sutenööri poolt, piisab sellest, et nentida tõika, et korteris on korduvalt seksuaalteenuseid osutatud.

Eelnõu karmistab karistusi prostitutsioonile sundimise või pettusega prostitutsiooni kaasamise eest. Karistusena on ette nähtud 2-6-aastane vangistus. Korduva kuriteolt tabamise, jõugus toime pandud kuriteo korral või alaealise sundimisel prostitutsioonile on karistused karmimad.

Samuti karmistatakse sutenööride karistusi. Senise nelja vangla-aasta asemel ähvardab neid kuueaastane vabadusekaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles