Küprosel avatakse täna taas pangad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprosel avatakse taas pangad
Küprosel avatakse taas pangad Foto: SCANPIX

Küprosel avatakse täna keskpäevapaiku taas pangad, kuid raha väljavõtmist piiratakse.

Küprose rahandusminister Michael Sarris kinnitas eile õhtul, et pangad avatakse täna kuueks tunniks, edastab AFP.

Küprose pangad suleti üle-eelmise nädala laupäeval. Pärast seda tekkis nii küproslaste kui välismaalaste seas paanika pangakontol olevate summade saatuse pärast.

Küprose keskpanga kinnitusel saavad küproslased võtta nüüd arvelt maksimaalselt 300 eurot päevas. Küprosel keelati krediitkaartide piiramatu kasutamine.

Küproslased ei saa krediitkaarte ka välismaal piiranguteta kasutada, kuna neil on limiit, et ühes kuus saab välja võtta maksimaalselt 5000 eurot.

Küprose meedia edastas, et välismaale reisijad võivad sularaha kaasa võtta maksimaalselt 1000 eurot. Raha väljaviimise piirangud peaks esmastel andmetel kehtima neli päeva.

Piirangutega püütakse eelkõige takistada raha ülekandmist teiste riikide pankadesse. Kinnitamata andmetel on mitmed jõukad venelased, kellel on Küprose pankades hoiused, need teistesse pankadesse üle kandnud.

Esmaspäeval jõudsid Küpros ja rahvusvahelised laenuandjad kokkuleppele 10 miljardi euro suuruses päästepaketis. Selle tingimuseks oli, et Küprose kahe suurema panga 100 000 eurost suurematele hoiustele kehtestatakse 30-protsendiline lõiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles