Juurdlus: Berezovski leiti, tükk sidet kaela ümber

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Berezovski perekonnale kuulunud maja juures.
Politseinikud Berezovski perekonnale kuulunud maja juures. Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigis paguluses surnud Vene oligarh ja Kremli kriitik Boriss Berezovski leiti vannitoa põrandalt, tükk sidet kaela ümber ja teine dušikardinapuu küljes rippumas, selgus täna käimasolevast juurdlusest.

Berezovski (67) leiti laupäeval oma majast Lääne-Londonis Ascotis. Lahkamistulemuste põhjal võis Berezovski surra poomise läbi, kuid toksikoloogiliste analüüside tulemused selguvad alles mõne nädala pärast.

Uurija Mark Bissell Thamesi Valley politseist ütles, et Berezovski leiti, «side kaela ümber ja tükk sama materjali tema pea kohal dušikardinapuu küljes». Vägivalla kohta tõendeid ei ole, kuid Bisselli sõnul ei saa kõrvalise isiku osavõttu täielikult välistada.

Eeluurimisjuurdlus Windsori koronerikohtus avati ja lükati edasi.

Uurijad keskenduvad Berezovski vaimsele seisundile elu viimastel päevadel. Sõprade sõnul oli oligarh viimastel nädalatel sügavas depressioonis, teda masendas rängalt ka eelmise aasta kohtukaotus Roman Abramovitšile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles