Vershbow: NATO annab Põhja-Korea rünnaku korral ühise vastulöögi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow.
NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow. Foto: SCANPIX

NATO annab kollektiivse vastulöögi, kui Põhja-Korea peaks ründama alliansi liikme USA sõjalisi objekte, hoiatas NATO asepeasekretär Alexander Vershbow täna Moskvas.

Vershbow sõnul aktiveeritakse Põhja-Korea rünnaku korral NATO aluslepingu artikkel 5, mille kohaselt käsitleb allianss rünnakut ühe liikme vastu rünnakuna kogu NATO vastu.

Olukord Korea poolsaarel on ülimalt pinev. Nimelt andis Põhja-Korea juht Kim Jong-un täna käsu panna strateegilised raketid stardivalmis rünnakuks USA baasidele Lõuna-Koreas ja Vaikses ookeani piirkonnas.

USA «järelemõtlematu» provokatsiooni korral ründaks Põhja-Korea «halastamatult USA mandriosa [...], sõjaväebaase Vaikse ookeani piirkonnas, sealhulgas Hawaiil ja Guamil ning Lõuna-Koreas», vahendas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA Kimi sõnu pärast öist kohtumist sõjaväejuhtidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles