Läti ametnikud kaaluvad jääle minevate inimeste trahvimist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa merejäält päästetud kalamehi Läti päästeameti laeval Marss-I.
Osa merejäält päästetud kalamehi Läti päästeameti laeval Marss-I. Foto: SCANPIX

Läti riikliku tuletõrje- ja päästeameti direktor Oskars Āboliņš kaalub ideed hakata trahvima inimesi, kes vaatamata keelule lähevad jääle näiteks kala püüdma.

Āboliņš kavatseb pärast lihavõttepühi kutsuda kokku kõigi eilsel päästeoperatsioonil osalenud ametkondade esindajad, et otsida ühiselt võimalusi jäälemineku piiramiseks, vahendas TVNET.

Tema arvates peaks süsteem olema samasugune kui naaberriikides. Näiteks teatatakse vastavalt ilmaoludele, et jää on muutunud ebakindlaks ja sellele minek on ohtlik. Kui siis inimesed ikkagi lähevad konkreetses paigas jääle, siis kannavad nad administratiivset vastutust ja peavad seetõttu näiteks maksma trahvi.

«See pole normaalne, kui tohutuid ressursse raisatakse üksnes sel põhjusel, et inimesed anduvad oma hobile igasuguse ilmaga ja ükskõik mis kohas,» rääkis ta.

Eile sattus Liivi ehk Riia lahel merehätta kokku 233 inimest, kes viibisid kahel triivima hakanud jääpangal. Harrastuskalameeste kaldale toimetamine võttis päästeameti laevadel, Riia sadama puksiiridel ja õhujõudude kopteril aega mitu tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles