Duumasaadik: USA kongresmen esitas Obamale Magnitski nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

USA kongresmen James McGovern esitas president Barack Obama administratsioonile nende 240 venelase nimed, kellel nn Magnitski seadusega on keelatud Ühendriikidesse siseneda, säutsus riigiduuma rahvusvaheliste suhete komisjoni esimees Aleksei Puškov Twitteris.

«Nõiajahi vaim on USA kongressis tugev!» kommenteeris Puškov sündmust.

McGovern ja senaator Benjamin Cardin on nn Magnitski seaduse autorid. Nädala eest nõudsid nad, et USA administratsioon jõustaks Magnitski akti kõige rangema versiooni ja laiendaks tunduvalt musta nimekirja kantavate Vene ametiisikute ringi.

Varem on teatatud, et Valge Maja kinnitab nimekirja ja avalikustab selle. Nimekirjas olevate Vene kodanike nimed kantakse USA sisenemise keeldu omavate isikute registrisse.

Sergei Magnitski oli Vene jurist, kes suri eeluurimisvanglas 2009. aasta novembris ravi saamata pankreatiiti. Tema surm äratas rahvusvahelist tähelepanu ja pingestas USA-Vene suhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles