Ühtne Venemaa Gorbatšovile: eelmise perestroikaga kaotasime riigi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov 30. märtsil Moskvas peetud loengul.
Mihhail Gorbatšov 30. märtsil Moskvas peetud loengul. Foto: SCANPIX

Võimuerakond Ühtne Venemaa ei jaga Nõukogude Liidu viimase liidri Mihhail Gorbatšovi arvamust, et perestroikat tuleks jätkata.

«Mihhail Gorbatšov algatas juba ühe perestroika. Selle tulemusena kaotasime me riigi,» ütles Ühtse Venemaa nõukogu presiidiumi sekretär Sergei Neverov täna ajakirjanikele Gorbatšovi ettepanekut kommenteerides.

«Praegu oleme jõudnud sellisesse etappi, kus perestroika on katkenud. Poliitika on üha rohkem muutumas imitatsiooniks. Meil on vaja uut riigijuhtimise süsteemi,» ütles Gorbatšov eile Moskvas avalikul loengul.

Gorbatšovi hinnangul on vaja tõelisi valimisi, mitte nende imitatsiooni.

Neverov ei jaga ekspresidendi hinnangut Venemaal aetavale poliitikale. «Just see poliitika on aidanud meil riigi säilitada, lahendada vaesuse probleemi ja takistada kuritegelikku maailma võimule tulemast -, mis olid Gorbatšovi poliitika tagajärjed Venemaa jaoks,» ütles ta.

Võimupartei esindaja kinnitusel toetab suurem osa elanikkonnast valitsuse ja presidendi tegevust. «Ja see on parim tõestus valitud poliitika õigsuse kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles