USA saatis kaks F-22 hävituslennukit Lõuna-Koreasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide kaks hävituslennukit F-22 Raptor.
Ameerika Ühendriikide kaks hävituslennukit F-22 Raptor. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide värskeim vastus Põhja-Korea ähvardustele on kaks hävituslennukit F-22 Raptor, mis lendasid Jaapanist Okinawa baasist Lõuna-Koreasse.

Lennukid on osa USA ja Lõuna-Korea ühisest sõjaväeõppusest Foal Eagle, mis kestab 30. aprillini. Need jõudsid Lõuna-Koreasse eile, vahendas AFP.

Kuigi tegemist pole esimese korraga, kui USA kasutab F-22 iga-aastastel ühisõppuste, muudab see Pyongyangi ilmselt veelgi vihasemaks, kuna olukord Korea poolsaarel on niigi pingeline.

USA õhujõudude kaks superpommituslennuk B-2 lendasid üle Korea poolsaare 28. märtsil. Ka see oli USA ja Lõuna-Korea õppuste üks osa. Põhja-Korea ähvardas seepeale rünnata USA mandriosa ja Vaikses ookeanis asuvaid baase.

Põhja-Korea võimud teatasid laupäeval ühisavalduses, et Lõuna-Korea provokatsioonidega seoses on välja kuulutatud «sõjaseisukord» ja kõiki suhtlus lõunanaabriga leiab edaspidi aset vastavalt «sõjaaja seadustele».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles