Põhja-Korea nimetas ametisse reformimeelse peaministri

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea peaminister Pak Pong-ju 2005. aastal Hiinas.
Põhja-Korea peaminister Pak Pong-ju 2005. aastal Hiinas. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea parlament kinnitas täna uueks peaministriks 74-aastase Pak Pong-ju, kes samalt kohalt 2007. aastal vallandati pärast tema juhitud mõõdukaid majandusreforme.

Pak, kes võtab peaministri kohustused üle Choe Yong-rimilt, andis ametivande rahva ülemnõukogus, Põhja-Korea kummitemplist parlamendis, vahendas AFP riikliku uudisteagentuuri KCNA teadet.

Pak oli peaminister aastatel 2003-2007, kui tema juhtimisel viidi ellu ettevaatlikke turureforme, millega üritati anda riigifirmadele rohkem autonoomsust ja järk-järgult vähendada toidu ja tarbekaupade normimist.

Partei ja sõjavägi suhtus reformidesse aga ilmselt halvakspanuga. Paki ametivolitused peatati 2006. aasta juunis ja ta vallandati järgmisel aastal.

Tänasel parlamendiistungil kiitsid rahvasaadikud üksmeelselt heaks ka erimääruse, mis formaliseerib Põhja-Korea positsiooni tuumarelvi omava riigina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles