Aprillinaljad maailma ajakirjanduses

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un: populaarne riik ja riigipea 1.aprilli libauudistes.
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un: populaarne riik ja riigipea 1.aprilli libauudistes. Foto: SCANPIX

YouTube pannakse kinni, Twitteri kasutajad peavad hakkama maksma vokaalide kasutamise eest ja uus Google lõhnaotsing toob telefoni nii märja koera kui karikakarde lõhna. Tundub kahtlane? Tegu on AFP vahendatud internetihiiglaste aprillinaljadega.

YouTube kuulutas, et kogu lehekülg on lihtsalt 8 aastat väldanud konkurss, mille eesmärk oli leida parim video ja nüüd see suletakse, et vaadata üle kõik esitatud klipid. Võitja kuulutatakse välja 2023. aastal.

«Me oleme lõpule väga lähedal. Täna südaööst lõpetab youtube.com uute videote vastuvõtmise. Pärast kaheksat vaimustavat aastat on lõpuks saabunud aeg vaadata üle kõik sisestatud videod ning alustada võitja valimisega,» ütles keegi Tim Liston, keda nimetati võistluse direktoriks.

Google avaldas keeruka otsingusüsteemi, mis hakkab pakkuma olemasolevaist teravaimat lõhnaelamust.

Otsingusüsteemil olevat andmebaas lõhnadest üle maailma ning kasutajad võivad oma ekraanilt nuusutada nii uue auto lõhna kui Egiptuse hauakambrit. Lõhnu saab loomulikult sõbraga jagada.

Samal ajal teatas Twitter, et on otsustanud lubatud tähemärkide arvu 140-lt veelgi vähendada, pakkudes kasutajatele uut vokaalivaba teenust.

«Trd th nw Twttr yt? Mr tm fr mr twts,»teatas lehekülg. Vokaalidega keelekasutusse tõlgitult oleks see «Tried the new Twitter yet? More time for more tweets» (tõlge: Proovisid juba uut Twitterit? Rohkem aega rohkematele säutsudele.) Täishäälikud oleksid endiselt saadaval, aga ainult kasutajatele, kes on nõus maksma viis dollarit kuus.

Lõuna Aafrika Vabariigi Daily Maverick avaldas loo pealkirjaga «Eksklusiivne: Oscar Pistorius osaleb Põhja-Korea Sõpruse Jooksul».

Ajaleht kirjutas, et oma modellist tüdruksõbra mõrvas süüdistatav paraolümpia sprindistaar juhib LAVi võistkonda Kim Jong-Uni korraldatud üritusel, mis on katse ehitada sõprusesild maailmas vähim mõistmist leidvate režiimide ja avaliku elu tegelaste vahele.

Oscar Pistoriusele sai osaks ootamatu au: isiklik kutse Põhja-Korea uuelt ja armastatud juhilt, Kim Jong-Unilt osalema Sõpruse Jooksul, 10-kilomeetrisel distantsil mööda Pyongyani hoolitsetud tänavaid. Pistorius vastas kutsele:«Ma võtan selle!»

Kuuldes, et võistlusdistants pole tema lemmik 400 meetri sprint, vaid sellest 25 korda pikem vahemaa, kinnitas Pistorius, et ta saab kenasti hakkama.

Saksamaa uudistelehekülg Tagesschau.de teatas, et USA välisministeerium palus «Rannavalvest» tuntud näitlejal David Hasselhoffil minna Põhja-Koreasse vahendajaks.

«Diplomaatilised püüdlused pole meid seni mitte kuskile viinud, samuti mitte ka resolutsioonid ja sanktsioonid. Miks mitte proovida vähem vastuolulisi meetodeid?» ütles ajalehe väitel välisministeeriumi esindaja Victoria Nuland.

WWF (Maailma Looduse Fond) esitles revolutsioonilist turbiiniga varustatud pissuaari, mis võimaldab meestel tualetis käies elektrit toota.

Uudises kinnitati, et kui kas või üks kümnendik Šveitsi restoranidest võtaks selle süsteemi kasutusele, võiks riik oma tuumaelektrijaama sulgeda.

WWFi kinnitusel on saranase naistele sobiva süsteemi väljatöötamine märksa keerulisem protsess, ent teadlased loodavad sellise valmis saada 2016. aastaks.

The Huffington Post kirjutas, et Londoni pilvelõhkujasse Shard ehitavad selle Qatarist pärit toetajad hullumeelse liumäe, mis keerdub läbi hoone kõigi 72 korruse.

Uudises oli antud sõna ka projekti koordinaatorile, kes ütles, et on esinenud mõningaid pisikesi probleeme: «Soovime esimesele testijale, Brianile, kiiret paranemist pärast operatsiooni, mille käigus asendati mõlemad ta põlved.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles