Riia linnavolikogu arutab taas homoparaadi lubamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geiõiguslased mullu juunis Riias.
Geiõiguslased mullu juunis Riias. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Riia kõrge linnaametnik Andris Grinbergs teatas täna hommikul, et linnavolikogul ei ole põhjust Baltic Gay Pride'i läbiviimiseks antud loa osas ümber mõelda, kuid asjaga seotud linnakomitee võtab küsimuse taas arutusele homme.


Linna tegevdirektori Grinbergsi pressiesindaja Ugis Vidauskis ütles, et meeleavalduste, rongkäikude ja pikettide korraldamiseks lube andev volikogu komitee koguneb homme hommikul, nii et Grinbergs saab teada korduskoosolekut ja homotralliloa tühistamist nõudvale petitsioonile alla kirjutanud 30 linnavolikogu liikme arvamuse.

Nõupidamine toimub suletud uste taga.

Baltic Pride'i korraldamiseks luba taotleva geiõiguste organisatsiooni Mozaika liider Linda Freimane ütles BNSile, et koosolek on selgelt seotud valimiseelse ajaga. «Riia linnavolikogu liikmed ei ole nii lollid, et nad ei saaks aru, et paraadi ärakeelamiseks ei ole juriidilist alust,» ütles ta.

Freimane on kindel, et koosolek otsustab paraadi ära keelata, kuid sel juhul esitab Mozaika apellatsiooni halduskohtule ning see otsustab arvatavasti homode kasuks.

Tema sõnul teeb Läti end sellise käitumisega naeruväärseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles