Eurotsooni töötus kerkis veebruaris rekordtasemele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein, Jürgen Tamme
Copy
Töötud ootamas Hispaanias Madridis riikliku tööbüroo järjekorras.
Töötud ootamas Hispaanias Madridis riikliku tööbüroo järjekorras. Foto: SCANPIX

Statistikaagentuuri Eurostat andemetel kerkis töötuse tase eurotsooni riikides veebruaris rekordit tähistava 12 protsendini.

BBC viitas Eurostati veebruarikuisele statistikale, mille kohaselt kasvas ülemöödunud kuul euroalas tööta olijate arv veel 33 000 inimese võrra 19,07 miljonini.

«Uued andmed töötuse kohta näitavad, et majanduslik olukord on siiani üsna keeruline ning tulevikupilt üsna tume,» kommenteeris statistikat firma Capital Economics esindaja Jennifer McKeown.

Kõige kõrgem on töötuse määr Kreekas – 26,4 protsenti ning Hispaanias – 26,3 protsenti.

Hispaania tööministeeriumi teatel on riigis töötuid enam kui viis miljonit inimest. Seejuures pole töötuse määr nii kõrge olnud pärast diktaator kindral Francisco Franco surma 1975. aastal.

Kreekale ja Hispaaniale järgnevad Portugal (17,5 protsenti), Itaalia (11,6 protsenti) ja Prantsusmaa (10,8 protsenti).

Kõige vähem töötuid on eurotsooni riikidest Austrias (4,8 protsenti) ja Saksamaal (5,4 protsenti). Neis riikides on töötute arv olnud alates jaanuarist pea muutumatu.

Jaanuaris kasvas eurotsooni riikides üldine töötus 11,9 protsendilt 12 protsendini.

Kõige enam teeb muret töötus noorte seas. Selle aasta veebruaris kasvas alla 25-aastaste noorte töötute arv veel 188 000 noore võrra. Noori töötuid on kõige enam Kreekas ja Hispaanias.

Tagasi üles