Soomes algab kohtuprotsess lastemõrvas kahtlustatava eestlanna üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei leidis kahe imiku surnukehad oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast prügi alt ja teise maja lähedalt tühermaalt.
Politsei leidis kahe imiku surnukehad oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast prügi alt ja teise maja lähedalt tühermaalt. Foto: Postimees

Soomes Hyvinkää ringkonnakohtus algab täna protsess eestlanna üle, keda prokuratuur süüdistab oma vastsündinud kaksikute mõrvamises mullu juunis, edastas uudisteagentuur STT.

Süüdistuse järgi mõrvas vastsündinud kaksikud nende eestlannast ema. Naine ei nõustu kuriteosüüdistustega.

Keskkriminaalpolitsei leidis ühe lapse surnukeha möödunud aasta oktoobris Nurmijärve maakonnas Klaukkala külas läbiotsimise käigus. Kui üks surnukeha leiti korterist, siis teine surnukeha leiti külast paari kilomeetri kauguselt tühermaalt. Vastsündinud kaksikud - poiss ja tüdruk - tapeti juunikuu lõpus.

Alguses uuris politsei juhtumit kui tapmist, kuid muutis tapmiskahtluse mõrvakahtlustuseks, kuna uurimise käigus ilmnes, et lastelt elude võtmine oli ettekavatsetud. Samuti andsid kahtlustuse muutumiseks alust laste vigastused.

Uurimisandmete kohaselt teadis laste sünnist ainult ema ning politsei andmetel ei teadnud ka näiteks laste isa naise rasedusest. Ka ei ole uurimise käigus selgunud ühtegi üksikasja, mis annaks tunnistust laste isa seotusest laste surmaga.

Uurimise käigus on üle kuulatud mitmeid inimesi nii Eestis kui ka Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles