Lukašenka: Valgevene ja Venemaa lähenemiseks on objektiivne vajadus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenka
Aleksandr Lukašenka Foto: SCANPIX

Moskva ja Minski lähenemiseks on olemas objektiivne vajadus, ütles Valgevene president Aleksandr Lukašenka täna, õnnitledes valgevenelasi ja venelasi kahe rahva ühtsuse päeva puhul.

«Kahe riigi lähenemise objektiivne vajadus tänapäevastes oludes aina suureneb,» lausus Lukašenka õnnitlusläkituses.

President lisas, et liitriigi kõrgeim nõukogu on kinnitanud valmisolekut seda projekti edasi arendada. Ta meenutas, et Valgevene ja Venemaa integratsioonikogemust on edukalt rakendatud tolliliidu ja ühise majandusruumi projektides ning seda kogemust hakatakse kasutama ka liikumisel järgmise eesmärgi - Euraasia Liidu - poole.

Alles jaanuaris oli Lukašenka seisukohal, et Valgevene ja Venemaa ühiskonnad pole läbimurdeliseks integratsiooniks veel küpsed.

«Seetõttu neid läbimurdeid ei ole, ja need võivad halvasti lõppeda. Selle näide on Euroopa Liit. Seetõttu ma vaatan täiesti rahulikult liitriigi ehitusprotsesse, mis toimuvad koos Vene riigiga,» märkis riigipea toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles