Soome linnas tule avanud noormehe kohtuotsus jääb jõusse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiautod Hyvinkää kesklinnas 26. mail pärast tulistamist.
Soome politseiautod Hyvinkää kesklinnas 26. mail pärast tulistamist. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta mais Hyvinkää kesklinnas ärihoone katuselt inimeste pihta tule avanud ning kaks inimest maha lasknud noormehele määratud kohtuotsus jääb jõusse.

Veebruaris Hyvinkää ringkonnakohtus kahes mõrvas, seitsmes mõrvakatses ja mitmete inimeste ohtu seadmises eluks ajaks vangi mõistetud Eero Hiltuneni karistusega polnud rahul osa kannatanuist, kellele kohtu määratud hüvitis tundus ebaõiglane.

Kohus käskis Hiltunenil maksta ohvritele ja tapetute omastele kokku üle 400 000 euro valuraha, kuigi kannatanud ja ohvrite pered nõudsid kompensatsiooniks üle 500 000 euro.

YLE andmetel puudutab esitatud kaebus aga õigusabikulude maksmist riigi vahenditest, mistõttu arutatakse seda edasi õuekohtus.

Veretöö leidis aset mullu 26. mail ning selle käigus said surma 18-aastane naine ja 19-aastane mees, haavata sai seitse inimest. Viga saanud naispolitseinikule tehti rohkem kui poolsada operatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles