Põhja-Korea armee teatel on neil luba USA ründamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea armee.
Põhja-Korea armee. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea armee teatas neljapäeval, et ülemjuhatus kiitis heaks plaani USA ründamiseks, sealhulgas ka tuumarelvade kasutamiseks.

Riikliku uudisteagentuuri KCNA kinnitusel on «halastuseta rünnakuplaan» ülemjuhatuse poolt läbi vaadatud ja heaks kiidetud.

Agentuuri informatsiooni kohaselt edastas rahvaarmee ülemjuhatus Ühendriikidele vastava ametliku hoiatuse, et ameeriklaste vastutustundetud provokatsioonid purustatakse otsustavalt ja vajadusel ka tuumarelvi kasutades.

«Meie armee halastuseta rünnakuplaan on läbi vaadatud ja lõplikult heaks kiidetud,» kirjutati agentuuri uudises.

Telekanali CNN küsitletud asjatundjate hinnangul, kes värske avaldusega tutvusid, on siiski taas tegemist pigem järjekordse ärplemisega pikas ähvarduste jadas, mida Põhja-Korealt igapäevaselt viimastel nädalatel kuuldud.

USA kaitseminister Chuck Hagel märkis siiski, et Põhja-Korea viimase aja sõjakad ähvardused ja tegutsemine kujutab «selget ja tõelist ohtu» Ühendriikidele ja selle liitlastele.

Hagel põhjendas hinnangut Põhja-Korea tuuma- ja raketikatsetega.

«Me võtame nende sõjakaid väljaütlemisi vägagi tõsiselt. Teeme koos Hiinaga kõik, et leevendada pingeid Korea poolsaarel,» lubas kaitseminister.

Hagel lisas, et Pyongyangi ähvarduste tõttu saadetakse näiteks Guami sõjaväebaasi uus raketitõrjesüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles