Kreml eitab blogipidamiskeelu kehtestamist ametnikele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov lükkas tagasi tänases Izvestijas ilmunud väite, justkui keelaks Kreml ametnikel blogipidamise ära.

Peskov ütles raadiojaama Business FM otse-eetris, et selline keeld «oleks võimatu».

Samas ta lisas, et blogipidajad ei tohi unustada oma tööspetsiifikat ega projitseerida tööküsimusi sotsiaalmeedias.

Ajaleht Izvestija kirjutas viitega anonüümsele allikale, et Kreml andis ministritele ja ametkondade juhtidele mitteametliku korralduse anda oma sotsiaalmeedias olevad kontod ja blogid pressiosakondade käsutusse.

Allika sõnul ei puududa keeld kubernere, senaatoreid ja riigiduuma saadikuid.

Peaminister Dmitri Medvedevi pressisekretär Natalja Timakova kinnitas, et Kremlist pole niisuguseid korraldusi antud. «Ministrid, kel on isiklikud kontod, jätkavad ise sissekannete tegemist,» rõhutas ta.

Izvestija tuletas aga meelde, et 11. märtsil teatas asepeaminister Dmitri Rogozin, et lõpetab sissekannete tegemise Facebooki ja säutsumise Twitteris ning annab need pressiosakonna juhtumise alla. Rogozin lõi omale Twitteris konto aastal 2009 ja on sealt alates edastanud enam kui 11 000 säutsu.

Isiklikud kontod on sotsiaalmeedias peaminister Medvedevil, mitmetel ministritel, rahvasaadikutel ja senaatoritel ning oblastite juhtidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles