Lebedev müüs oma lennufirma 1 rubla eest maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Aleksandr Lebedev
Miljardär Aleksandr Lebedev Foto: SCANPIX

Miljardärist Vene ärimees Aleksandr Lebedev teatas täna, et müüs oma Moskva lennufirma Red Wings maha sümboolse 1 rubla eest, kui firma lennukitele oli pärast ühe Tupolevi lennukiga juhtunud õnnetust keeld kehtestatud.

«Jah, ma kirjutasin alla dokumentidele, millega müün Red Wingsi 100-protsendise osaluse 1 rubla eest investorite rühmale,» ütles miljardär, kes on tuntud Kremli-kriitiliste sõnavõttude poolest. Ta ei avaldanud ostjate isikuid.

«Ma tegin kõik, mis suutsin, et firmat päästa,» kirjutas Lebedev, kellele kuulub osaliselt Venemaa kõige kriitilisem opositsioonileht Novaja Gazeta ning kelle pojale kuuluvad Briti lehed The Independent ja Evening Standard.

Riiklik lennutranspordiamet Rosaviation teatas veebruari alguses, et peatab Lebedevile kuuluva lennufirma Red Wing lennud. Detsembris hukkus Moskva Vnukovo lennuväljal rajalt välja sõitnud TU-204 lennuki viis meeskonnaliiget.

Esialgsete uurimistulemuste kohaselt võis õnnetuse põhjuseks olla piduri- või mootoririke. Lennutranspordiamet tuvastas firmas mitmeid rikkumisi ning otsustas, et sellel ei ole lennukipargi korralikuks hooldamiseks piisavalt vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles