Põhja-Korea viis teise keskmaaraketi idarannikule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musudan-tüüpi raketid sõjaväeparaadil mullu aprillis Pyongyanis.
Musudan-tüüpi raketid sõjaväeparaadil mullu aprillis Pyongyanis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea on nüüdseks toimetanud kaks kesktegevusraadiusega raketti idarannikule, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap täna valitsusametnikele viidates.

Kaitseministeerium, kes oli neljapäeval esimese raketi idarannikule viimist kinnitanud, keeldus uut teadet kommenteerimast.

«On leidnud kinnitust, et Põhja-Korea toimetas nädala algul kaks keskmaaraketti Musudan rongiga idarannikule ja laadis nad laskeplatvormiga varustatud sõidukitele,» tsiteeris Yonhap ametniku sõnu.

Tegu on järjekordse sammuga Põhja-Korea sõjaähvarduste seerias. USA ütles neljapäeval, et rakendab Pyongyangist tulnud ähvarduste suhtes «kõiki vajalikke ettevaatusabinõusid».

Uudisteagentuuri teavitanud Lõuna-Korea valitsusametniku sõnul olid liikuvad raketiplatvormid ilmselt varjus spetsiaalsetes maa-alustes rajatistes. «Põhja-Koreal on ilmselt kavas tulistada raketid välja ette hoiatamata,» lisas ta.

Musudan-tüüpi rakette ei ole kunagi katsetatud, kuid arvatakse, et nende lennuulatus on umbes 3000 kilomeetrit, kuid seda on võimalik tõsta 4000 kilomeetrini. Sellega oleks võimalikeks sihtmärkideks nii Lõuna-Korea ja Jaapan kui USA baasid Guami saarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles