Sikorski ärgitas Põhja-Koread provokatsioonidele lõppu tegema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola välisminister Radoslaw Sikorski
Poola välisminister Radoslaw Sikorski Foto: SCANPIX

Poola välisminister Radoslaw Sikorski ühines reedel rahvusvahelise pahameeletormiga Põhja-Korea suhtes, kutsudes kommunistlikku riiki üles provokatsioonidele lõppu tegema, edastas Poola raadio.

«Ärgitan Põhja-Korea režiimi provokatiivset käitumist lõpetama ning riigil, mis on selle režiimi loonud ja laseb sel endiselt toimida - Hiina - oma suhtumist Pyongyangi karmistama, sest olukord on muutunud ettearvamatuks,» vahendas Poola raadio viitega Poola pressiagentuurile (PAP) välisministri sõnu.

«Iga väike vahejuhtum võib hetkel kasvada reaalseks konfliktiks, mille tagajärjed võivad olla katastroofilised Korea poolsaarele ja kogu maailmale,» märkis Sikorski. «Tahan väljendada solidaarsust demokraatliku Lõuna-Korea ja meie liitlase Ameerika Ühendriikidega.»

Vaatamata pingelisele olukorrale ei ole välisministri väitel hetkel siiski vajadust evakueerida Pyongyangis asuvat Poola saatkonda.

Põhja-Korea viis eile ja täna kaks keskmaaraketti idarannikule. Nende tegevusulatusse jääb Jaapan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles