Putin: Venemaa usaldab eurot ja Saksamaa majanduspoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (paremal) ja Saksa liidukantsler Angela Merkel mullu novembris Kremlis toimunud pressikonverentsil.
Vene president Vladimir Putin (paremal) ja Saksa liidukantsler Angela Merkel mullu novembris Kremlis toimunud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Venemaa usaldab Euroopa Liidu majanduspoliitikat ja eurot maailma reservvaluutana ning loodab, et eurotsooni riigid ületavad praeguse kriisi, ütles Venemaa president Vladimir Putin täna.

«Me usaldame eurot, me usaldame Euroopa suurriikide majanduspoliitikat ja eelkõige Saksamaa eestvedamisel ellu viidavat poliitikat,» nentis Putin intervjuus Saksa telekanalile ARD enne visiiti Saksamaale.

President lausus, et Venemaa on juhtivate eurotsooni riikide ja Euroopa Komisjoniga paljudes asjades eriarvamusel, kuid «me usume, et põhiasjades liiguvad nad õiges suunas».

Putini sõnul on see ka põhjus, miks Vene võimud on seisukohal, et nad talitasid õigesti, kui vahetasid 40 protsenti riigi kulla ja valuutavarudest eurodesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles