USA saadab mehitamata luurelennuki Jaapanisse plaanitust varem

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude mehitamata luurelennuk  RQ-4 Global Hawk.
USA õhujõudude mehitamata luurelennuk RQ-4 Global Hawk. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide armee seab kasutusvalmis mehitamata luurelennuki RQ-4 Global Hawk, et tugevdada järelevalvevõimekust Põhja-Korea üle.

Lennuk peaks hakkama baseeruma Põhja-Jaapanis Misawas asuvas USA baasis, kirjutab täna Jaapani ajaleht Sankei Shimbun viitega valitsusallikatele, vahendas AFP.

Ameeriklased teavitasid Jaapanit märtsis oma plaanist tuua lennuk tõusva päikese maale juuni ja septembri vahele jääval ajal. Nüüd tahetakse seda teha varem.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap andmetel on Põhja-Korea pannud kaks keskmaaraketti Musudan laskeplatvormiga varustatud sõidukitele ja seadnud need üles idarannikule.

Musudani testitud pole, kuid oletuste järgi on selle lennuulatus 3000 kilomeetrit. Teoreetiliselt võib see lennata 4000 kilomeetri kaugusele. Nii suudaks see tabada Jaapanit ja Lõuna-Koread ning USA baasi Vaikses ookeanis asuval Guami saarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles