Leht: Prantsuse eksminister üritas Šveitsi paigutada 15 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerome Cahuzac.
Jerome Cahuzac. Foto: SCANPIX

Maksupettuses süüdistatud endine Prantsuse eelarveminister Jérôme Cahuzac üritas 2009. aastal ühte Šveitsi fondi 15 miljonit eurot paigutada, edastas Šveitsi rahvusringhääling RTS pühapäeval.

RTSi veebikülje kohaselt tahtis Cahuzac investeerida oma raha Genfi finantsettevõttesse, kuid selle juhtkond lükkas raha ilmselt komplikatsioonide kartuses tagasi, kuivõrd tegu oli «poliitiliselt tähtsa isikuga».

Summa on palju suurem, kui seni Cahuzac juhtumiga seoses on räägitud.

Märtsis eelarveministri ameti maha pannud Cahuzac tunnistas sel nädalal üles, et tal oli Šveitsis pangakonto, kuid lisas, et pole seda 12 aastat kasutanud ja on juba andnud korralduse sel olnud 600 000 eurot Prantsusmaale tagasi kanda.

Zürichi ajalehe Tages Anzeiger laupäevase väljaande kohaselt oli eksminister Šveitsi pangale valetanud, et oli oma raha Prantsuse maksuametile deklareerinud.

Skandaal häbistab sotsialistide valitsust, kuna Cahuzac vastutas eelarveministrina maksudest kõrvalehoidjate vastu võitlemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles