Video: võitlus piraatidega Adeni lahel, 6. osa

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalurite eristamine piraatidest on vaid üks paljudest mereröövlitega võitlemisel tekkivatest raskustest, tõdeb

NATO TV

sarja seekordne osa. Sama suur väljakutse võib olla ka pikkade vahemaade läbimine selleks, et jõuda piraadirünnakust teatanud aluseni.

Portugali sõjalaeva Corte Realini on jõudnud vähemalt kaks kinnitust leidnud teadet mereröövlite rünnakukatsest ja ka mõned valehäired.

Samuti NATO piraadivastases missioonis Allied Protector osalev Hispaania fregatt Blas de Lezo on selles osas saanud teate ühe kaubalaeva kaaperdamise katsest. Blas de Lezo saab käsu ründajad üles otsida. Taas aga hakkab tulema öö, mille varjus on mereröövleid keeruline otsida.

Rünnatud kaubalaevast kümne meremiili kaugusel asv Hispaania fregatt lisab kiirust ja jälgib piirkonda teraselt, et leida märke võimalikest kahtlastest alustest. Et parajasti on noorkuu, on öö eriti pime ja mereväelased kasutavad piraatide otsimiseks infrapunakaamerat.

Hispaanlased jõuavad laevani, kuid midagi kahtlast ei leia. Nad peavad jätkama otsinguid, sest mereväelased ei saa eeldada, et piraadid lihtsalt ise nende juurde tulevad. Aga, nagu teatab NATO TV ajakirjanik Dan Morgan, seriaali järgmises osas just see juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles