Afganistanis pääsesid kaks prantslast samal päeval pantvangist

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Wardaki provintsi politsei kontrollpunktile. Wardaki provontsist leiti üleeile Afganistanis neli kuus pantvangis olnud Pierre Broghi.
Vaade Wardaki provintsi politsei kontrollpunktile. Wardaki provontsist leiti üleeile Afganistanis neli kuus pantvangis olnud Pierre Broghi. Foto: SCANPIX

Afganistanis nelja kuu eest pantvangi võetud ja üleeile vabaks lastud prantslase Pierre Borghi vanemad sõnasid, et nende poeg on hea tervise juures. Lisaks vabastati temaga samal päeval veel üks Prantsuse kodanikud, kuid kohalike ametnike väitel pole juhtumid üksteisega seoses.

Claire ja Vincent Borghi sõnasid meilitsi uudisteagentuurile AFP, et nad olid saanud oma 29-aastase pojaga telefoni teel vestelda.

«Tervis paistab tal halbades tingimustes viibimisest hoolimata hea olevat. Me oleme Pierre’i üle väga uhked, ta teadis mida ellu jäämiseks teha oli vaja,» sõnasid vanemad.

«Loomulikult tunneme kergendust ja oleme rõõmsad, et Pierre on vaba. Esmaspäeva õhtul rääkisime temaga lühidalt, ta viibis ise samal ajal sõjaväehaiglas,»  lisasid nad.

Borghi töötas 2011. aastast 2012. aastani Afganistanis Prantsuse heategevusorganisatsiooni Solidarites International’i heaks. Eelmisel aastal läks ta Kabulise tagasi fotosid tegema ja üritas seal fotograafina läbi lüüa.

Afgaani kodanikukaitsejõudude (APPF) direktori Shoib Sharifi sõnul leidsid tema firma turvamehed Borghi üleeile õhtul Wardaki provintsist ühe nende kontrollpunktide lähedalt. APPF kuulub Afganistani siseministeeriumi haldusalasse ning tegeleb inimeste, infrastruktuuri ja ehitiste kaitsega.

Prantsuse võimud ei täpsustanud, kuidas Borghi vabastati. Lisaks Brghile vabastati ka teine prantslane, kes rööviti Kabulis 27. jaanuaril. Mehe nime ei avalikustatud, kuid teada oli, et ta töötas Tehnilise koostöö ja arengu agentuuri (ACTED) heaks. Eile teatasid Prantsuse võimud mehe vabastamisest.

Kabuli anonüümseks jääda soovinud ametnike sõnul vangistati mehed eraldi, ka ei jaganud nad selgitusi selle kohta, miks mõlemad pangvangid samal päeval vabastati. Röövijaid ei nõudnud kummagi mehe eest ka lunaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles