Valgevene ei hakka ELi ja SRÜ vahel valima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka pärgade asetamise tseremoonial Minskis võidupäeval.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka pärgade asetamise tseremoonial Minskis võidupäeval. Foto: Reuters / Scanpix

SRÜ huvide ja Euroopa Liidu suhete vahel Valgevene valima ei hakka, kinnitas täna riigi välisministeerium.



«Valgevene ei kavatse valida meie SRÜ huvide ja Euroopa Liidu suhete vahel. Mõlemad need Valgevene välispoliitika suunad on meie riigi jaoks olulised,» ütles ministeeriumi infohaldusosakonna juht ja pressisekretär Andrei Popov reedel ajakirjanikele.

«See on objektiivne olukord Valgevenes, mis asub rahvusvaheliste mõjude kahe keskuse vahel,» lausus Popov.

«Mõni päev tagasi Prahas asutamiskohtumisel vastu võetud idapartnerluse deklaratsioon ei sisalda ühtegi rida selle kohta, et idapartnerluse liikmesriigid on sunnitud «oma seadusi ELi eeskirjadega kohandama»,» lisas ta.

SRÜ täitevsekretär Sergei Lebedev ütles varem Minskis peetud pressikonverentsil, et osade SRÜ liikmesriikide kaasamine Euroopa Liidu idapartnerlusse võib mõjutada ühendusesisest integratsiooniprotsessi.

«Ma tunnistan, et tekivad need takistused, sest need riigid peavad revideerima oma SRÜ leppeid, et oma seaduseid ELi eeskirjadega kohandada,» tõdes Lebedev

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles