Leedulased saavad täna valimiskasti koju tellida

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu presidendivalimistel peetakse favoriidiks Dalia Grybauskaitet.
Leedu presidendivalimistel peetakse favoriidiks Dalia Grybauskaitet. Foto: AFP / Scanpix

Leedu presidendivalimised jõudsid täna koduhääletuseni. Kasti võivad koju tellida valimisõiguslikud leedulased, kes on kas tõsise puudega või üle 70 aasta vanad.

Eelhääletus algas Leedus kolmapäeval ja lõppeb täna. Põhiline valimispäev on pühapäev. Juhul, kui ükski kandidaat ülehomme vajalikku hulka hääli kokku ei saa, toimub 7. juunil koos Euroopa Parlamendi valimistega Leedus ka presidendivalimiste teine voor.

Leedu presidendiks pürib seitse inimest: seni Leedu eurovoliniku ametit pidanud Dalia Grybauskaite, Tööerakonna aseesimess Loreta Grauziniene, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Algirdas Butkevicius, Korra ja Õigluse Partei aseesimees Valentinas Mazuronis, Poola Valimisaktsiooni liider Valdemaras Tomasevskis, erukindral Ceslovas Jezerskas ning Põllumeeste Kogu auesinaine Kazimira Prunskiene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles