Moskva miilits lubab homse homomarsi peatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilitsad mullu maikuus Moskvas jalgpalli Meistrite Liiga finaali eel.
Vene miilitsad mullu maikuus Moskvas jalgpalli Meistrite Liiga finaali eel. Foto: AFP / Scanpix

Moskva miilits lubab homme «rangelt» seadust järgida, kui linna südames peaks Eurovisiooni lauluvõistluse finaali eel ametliku loata toimuma seksuaalvähemuste õiguste eest võitlejate protestiüritus.


Slaavi geipraidi korraldajad ei saanud oma paraadile linnavalitsuselt heakskiitu, ent nad kavatsevad kõigest hoolimata homme loetud tunnid enne suurüritust tänavatele minna. Minevikus on miilits sarnased protestid laiali ajanud, edastas AFP.

«Kui ükskõik millised sanktsioneerimata aktsioonid toimuvad, kas see on siis geiparaad või mõni muu üritus, tegutseb miilits rangelt seadusele kuuletudes,» ütles kindralmajor Leonid Vedenov agentuurile Interfax.

«Me tegutseme nii, nagu me tegutseksime iga santsioneerimata ürituse suhtes,» märkis siseministeeriumi avaliku julgeoleku osakonda juhtiv miilitsaohvitser.

Homoparaadi toimumise korral on ilmselt kohale oodata ka paremäärmuslasi, kes mibevikuski on seksuaalvähemuste esindajaid jõhkralt rünnanud enne miilitsa sekkumist.

Geiaktivistid pole enda kinnitusel siiski loobunud plaanist ning kogunevad Puškini platsile kella üheks ehk Eesti aja järgi keskpäevaks. «Me otsustasime seista oma kogunemisõiguse eest,» teatasid nad avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles