Louvre avas taskuvaraste vastast protesti lõpetades taas uksed

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Louvre'i muuseumile.
Vaade Louvre'i muuseumile. Foto: SCANPIX

Pariisi Louvre’i kunstimuuseum avas täna taas uksed. Eile oli personal töökohast minema kõndinud, protestides kuulsa turismiobjekti ümbruses ja sees tegutsevate aina jultunumate taskuvaraste vastu.

Muuseumi töötajate muredele vastu tulles hakkab seal nüüd patrullima ligi 20 politseinikku, teatasid Louvre’i ametnikud uudisteagentuurile AFP.

AFP teatel võtsid muuseumi 200 töötajat eile osa ametiühingu SUD korraldatud streigist. SUDi esindaja Christelle Guyader’i sõnul tuleb personal tuleb tööle hirmununa. Louvre’i personal kaebas selle üle, et taskuvargad valivad oma ohvriteks nii muuseumi töötajaid kui ka külastajaid, lisaks on mitmed näppajad alles lapsed, kirjutab BBC.

«Nad peavad silmitsi seisma taskuvaraste organiseeritud rühmitustega, mis on aina agressiivsemad ning  mille hulka kuuluvad ka lapsed,» ütles Guyader. Naine lisas, et paljud vargad pääsevad Mona Lisa koduks olevasse muuseumisse maksmata sisse ja naasevad sinna isegi pärast seda, kui politsei on neid küsitlenud.

«Louvre’i ja Pariisi teiste turimiobjektide juures on alati taskuvargaid olnud, kuid viimase pooleteise aasta jooksul on need gängid aina vägivaldsemaks muutunud,» ütles muuseumi esindaja Sophie Aguirre.

«Nende töömeetodid on aina keerulisemaks muutunud. Mitte miski ei suuda neid peatada,» lisas ta.

Louvre on maailma üks enimkülastatud kunstimuuseume, 2012. aastal käis seal ligi kümme miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles