Putin toetab Venemaa budiste

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin joob Burjaatia budistidega teed.
Putin joob Burjaatia budistidega teed. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin lubas täna Burjaatia budistidele, et toetab neid sajaprotsendiliselt.
 

Putin külastas Burjaatia vabariiki, kus ligikaudu 20 protsenti elanikkonnast on budistid.
Venemaa budistide koguduse juht laama Dama Ajušejev kurtis presidendile, et budistlikel ülikoolidel pole sageli riigipoolset akrediteeringut ning seetõttu on nende õpilased sunnitud minema ajateenistusse. Vene seaduste kohaselt on täis kohaga õppivad üliõpilased oma õpingute ajaks sõjaväekohustusest vabastatud.

Putin soovitas, et üliõpilasi võiks värvata sõjaväkke suvevaheaegadeks, nagu on soovitanud mõned Moskva ülikooli rektorid. Laama Ajušejev leidis, et see oleks vastuvõetavam.

«Budismil on Venemaal oluline roll,» ütles Putin Ivolga datsanis, Venema peamises budistlikus templis. «See on alati nii olnud. On hästi teada, et budistid olid abiks mõlema maailmasõja ajal.»

Putin kirjeldas budismi kui lahket, humanistlikku õpetust, mis tugineb ligimesearmastusele ja armastusele oma riigi vastu. Ta kinnitas et tema, valitsus ja piirkondlikud võimud on alati valmis budiste toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles