Facebooki juht soovib USA immigratsioonipoliitika reformimist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg Foto: SCANPIX

Facebooki asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg ütles Washington Postis ilmunud arvamusartiklis, et USA peaks parandama tema hinnangul kummalisi immigratsiooniseadusi, mis ei luba andekatel, kuid vajalike dokumentideta õpilastel oma panust riigi tulevikku anda ning samuti ei paku piisavalt palju tööviisasid erioskustega välistöölistele.

Zuckerberg tõi näite selle kohta, kuidas tema poolt juhendatavas koolivälises ettevõtlusprojektis osalevatest keskkooliõpilastest üks nutikamaid ei saa USA seaduste tõttu minna kolledžisse, kuna tal immigrandina puuduvad selleks vajalikud dokumendid.

«Meil on immigrantide riigi kohta üsna veider immigratsioonipoliitika. Ning see politika ei sobi tänasesse maailma,» ütles 28-aastane maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku tegevjuht eilses Washington Posti arvamusartiklis.

Tema sõnul muutub globaalne majandus üha rohkem teadmispõhiseks ning seetõttu oleks Ameerika Ühendriikides vaja üldist immigratsioonireformi ning parandada tuleks ka USA haridussüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles