Prantsuse kohtus tegutses libapsühholoog

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistus kohtuprotsessist Prantsusmaal.
Joonistus kohtuprotsessist Prantsusmaal. Foto: AFP / Scanpix

Mitu aastat Prantsuse kohtus oma ala suurepäraseks asjatundjaks peetud psühholoogi Régine Labeuri süüdistatakse nüüd enda kutsetõendite võltsimises, kirjutab Briti ajaleht

The Times

.

Labeur töötas kohtupsühholoogina Lääne-Prantsusmaal Dordogne'is. Ta andis kohtunike jaoks tähtsaid hinnanguid rohkem kui 400 protsessil. Näiteks selgitas vägistajate varjatud iseloomuomadusi ning traumat, mida kogesid mõrvaohvrite perekonnaliikmed ja sõbrad.

Keskset rolli täitis Labeur ka mitmel lahutusprotsessil, kus hindas laste hooldusõiguse pärast vaidlevate vanemate emotsionaalset stabiilsust.

Nüüd süüdistatakse 53-aastast Labeuri ennast neli aastat järjest valedokumentidega võimude lollitamises. Süüdimõistmise korral võib naist oodata kuni viieaastane vangistus ja 75 000 euro (ligi 1,2 miljoni krooni) suurune trahv. Timesi andmeil paljastas Labeuri tema abikaasa, kellest ta end praegu lahutab.

«See on arusaamatu,» rääkis Briti lehele samuti Dordogne'is kohtupsühholoogina töötav Françoise Lorrin. «Kui mina tööle kandideerisin, esitasin nii dokumendid oma kraadide kohta kui ka teaduslikud publikatsioonid, mis tõestasid mu kompetentsi. Ajalehe Le Parisien teatel puuduvad andmed sellest, et Labeur oleks kunagi kirjutanud mõne teadusartikli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles