Bersani on valmis tegema presidendivalimistel koostööd Berlusconiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia vasaktsentristide liider Pier Luigi Bersani
Itaalia vasaktsentristide liider Pier Luigi Bersani Foto: SCANPIX

Itaalia vasaktsentristide liider Pier Luigi Bersani teatas, et on valmis tegema parempoolse Silvio Berlusconiga koostööd presidendivalimistel, aga valitsust temaga koos moodustada ei taha.

Veebruarikuised valimised ei toonud ühelegi erakonnale parlamendienamust ja valimistliitu pole siiani õnnestunud luua ning tõenäoliselt tuleb parlament laiali saata ja välja kulutada uued valimised, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Bersanile avaldatakse nii oma demokraatlikust parteist kui ka väljastpoolt survet, et ta nõustuks Berlusconiga valimisliitu moodustama, samas oleks see paljudele erakonna valijatele vastuvõetamatu, Bersani sõnul ei lahendaks aga niinimetatud «suur koalitsioon» Itaalia probleeme.

Parlament hakkab presidenti valima neljapäeval, valimised on tähtsad selle poolest, et seaduse järgi ei saa praegune president Giorgio Napolitano oma ametiaja lõpus enam parlamenti laiali saata. Uuel presidendil on võimalus otsida lahendusi poliitilise ummikseisu lõpetamiseks või tuleb välja kuulutada uued valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles