Soome politseijuht selgitas Putini lisamist kahtlusaluste registrisse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Soome politseijuht Mikko Paatero ütles Vene presidendi Vladimir Putini Soome kuritöös kahtlustatavate nimekirja sattumist kommenteerides, et info pärines avalikest allikatest.

«Nii peauurija kui ka prokurör on kinnitanud, et Putinit puudutav info oli avalikult kättesaadav,» ütles peadirektor Paatero YLE-le.

Paatero lisas, et selles infos pole midagi märkimisväärset ja salajast, küll aga kahteses Paatero, et see sattus valesse kohta. Paatero on varem avaldanud Putini andmebaasi lisamise pärast ka kahetsust, nimetades seda tõsiseks veaks, kuna selleks puudus õiguslik alus.

Putini nimi lisati politsei salajasse registrisse, mis tähendab, et isikul on kuriteokahtlus, kuid eeluurimist pole alustatud. Pärast seda kui teema oli jõudnud meediasse, kustutas politsei taolise märke.

Putini nime registrisse sattumise asjus on alustatud eeluurimist ning uuritakse, kas tegu võis olla politsei poolt toimepandud kuriteoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles