Iraagis hukkunud sõdurite arv

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemveebel Arre Illenzeeri mälestusnurk kaitseministeeriumis.
Vanemveebel Arre Illenzeeri mälestusnurk kaitseministeeriumis. Foto: Peeter Langovits

Iraagi sõja algusest 2003. aasta märtsis kuni praeguseni on selles konfliktis hukkunud vähemalt 4297 Ameerika Ühendriikide sõjaväelast, võttis numbrid kokku uudisteagentuur AP.

Peale nende on sama allika teatel Iraagis surma saanud veel 179 britti, 33 itaallast, 21 poolakat, 18 ukrainlast, 13 bulgaarlast, 11 hispaanlast, seitse taanlast, viis elsalvadorlast, neli slovakki, kolm lätlast, kolm grusiini, kaks eestlast, kaks hollandlast, kaks tailast, kaks rumeenlast ning üks austraallane, ungarlane, kasahh ja lõunakorealane.

Mõlemad eestlased said surma 2004. aastal. 28. veebruaril hukkus Iraagis 21-aastane nooremseersant Andres Nuiamäe ja sama aasta 25. oktoobril 28-aastane vanemveebel Arre Illenzeer.

Suurem osa Iraagi sõjas osalenud riikidest on sealt praeguseks välja tulnud. Nende seas ka Eesti, mis üritas veel selle aasta alguses siiski vastavalt Bagdadi võimude algsele soovile sinna koos ameeriklaste ja brittidega viimaste lahkujate sekka jääda. Veebruaris aga selgus siiski pärast pikki kauplemisi, et iraaklastega Eesti jätkamises kokkuleppele ei jõuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles