Vene noored sattusid Belgias raskesse bussiõnnetusse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähemalt viis inimest sai surma ja veel 17 vigastada, kui ligi poolesaja reisijaga buss seni teadmata põhjustel täna hommikul Põhja-Belgias kiirteelt välja sõitis ja maanteesilla kõrvalt alla veeres.

Poolas registrinumbriga reisibuss oli teel Volgogradist Pariisi, kui see Belgia suurima linna Antwerpeni lähedal õnnetusse sattus. Kui palju inimesi bussis viibis, on esialgu ebaselge.

Uudisteagentuuri AFP andmetel oli bussis 42 reisijat vanuses 15-22 eluaastat. Vene turismiameti esindaja sõnul oli bussis kokku 39 inimest, kellest 31 olid alaealised ja kaheksa täiskasvanud Vene kodanikud.  

Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel hukkusid lisaks bussijuhile, reisisaatjale ja rühmajuhile ka kaks teismelist. Erinevatel andmetel on kahe kuni viie vigastatu seisund eluohtlik.

Kui esialgsetel andmetel oli bussis ka Ukraina kodanikke, siis hiljem lükkasid võimud selle teate ümber. Samuti levis meedias väide, et bussijuht oli Poola kodanik, kuid kinnitus sellele puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles