Adamkus lahkub poliitikast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Valdas Adamkus
Leedu president Valdas Adamkus Foto: AP / Scanpix

Leedu ametist lahkuv riigipea Valdas Adamkus teatas täna, et kavatseb jätkata ühiskondliku tegevusega ning poliitikas osaleda ei kavatse

«Ma arvan, et ühiskondlikus elus on piisavalt tööd, nii et vahel pole vaja ennast segada poliitilistesse intriigidesse,» ütles Adamkus ajakirjanikele pärast hääletamist. Ta täpsustas, et kavatseb suhelda riigi elanike, eriti noortega.

«Olen kindlalt meelestunud suhtlema Leedu elanikega, eriti noortega, nii et kindlasti ei piirdu vaid Vilniusega, vaid üritan jõuda ka Leedu maapiirkondadesse,» sõnas Adamkus.

President avaldas lootust, et õigustas oma ametiajal Leedu elanike usaldust. «Ma tunnen end hästi, sest leian, et täitsin oma kohustusi nii, nagu ootasid paljud Leedu elanikud. Vaatame, kas pärast seda tuleb midagi nostalgialaadset, kas ma leian huvitava tegevuse, et suunata sellesse kogu oma jõud ja kogemus,» viitas 82-aastane riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles