Prantsuse politsei leidis üles kullast Fabergé-stiilis muna

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabergé-stiilis muna on 25 sentimeetrit kõrge, selle ümbermõõt on 19 sentimeetrit.
Fabergé-stiilis muna on 25 sentimeetrit kõrge, selle ümbermõõt on 19 sentimeetrit. Foto: SCANPIX

Prantsuse politseinikud leidsid Šveitsi piiri lähistel ühest BMWst ülekullatud ja juveelidega ehitud muna, mille väärtus ulatub miljoni euroni.

Fabergé-stiilis muna oli varastatud Genfi lähistelt asuvast Kuveidi ekspordi ja impordi firmast neli aastat tagasi, vahendas AFP. See leiti üles aga eelmisel neljapäeval.

Politsei teatas eile, et kõnealuses autos istusid kaks Valgevene meest, kes peeti kohe kinni. Kolmas valgevenelane (Šveitsi elanik), kes sõitis nende taga Jaguriga, võeti hiljem samuti kinni.

Mehed rääkisid ebausutavaid lugusid sellest, nad leidsid hinnalise kunstiteose maast või teise variandi järgi ostisid selle odavalt kirbuturult.

«Väga palju nad just ei rääkinud,» märkis politsei esindaja.

«Meil on mulje, et tegemist on grupiga, kelle ülesandeks oli selle transportimine ja kunstiteose müügi üle läbirääkimiste pidamine.»

Valgevenelased on vanuses 24-38. Neid kahtlustatakse varastatud esemete vastu võtmises ja relva omamises. Neid otsitakse mitmete varguste tõttu taga nii Prantsusmaal kui Šveitsis.

Leitud muna sisaldab enam kui kilo kulda ja see on kaunistatud sadade vääriskividega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles