Ajaleht Hronika: Gruusias valmistatakse ette presidendi tapmist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusias valmistatakse ette president Mihheil Saakašvili tapmist, kirjutab ajaleht Hronika.

Ajalehe andmetel töötas tapmisplaani välja Saakašvili võitluskaaslane, endine siseminister Ivane (Vano) Merabišvili. Praegu on ta Ühinenud Rahvusliku Liikumise peasekretär.

Süü kavatsetakse lükata aga Venemaa ja Gruusia uue juhtkonna peale. Tapetud riigipeast saab väljaande väitel kangelane, tema kaasvõitlejast «taassündinud partei ainuliider».

Ajaleht kinnitab, et Merabišvili oli rääkinud riigipeale plaanist õhkida auto, milles Saakašvilit aga siiski pole. «Sina jääd loomulikult ellu. Me põhjustame ažiotaaži kogu maailmas, partei tõuseb jalgele. Kõiges süüdistatakse venelasi. Me tekitame tohutuid probleeme Ivanišvilile (peaminister Bidzina Ivanišvili).»

Presidendile olla Merabišvili plaan meeldinud. Hiljem olid aga tema lähikondlased ta selle idee osas ümber rääkinud ja käinud välja oletuse, et Saakašvilit ähvardab reaalne hukkumine.
Informatsioon, mille ajaleht sai presidendi endiselt ihukaitsjalt, on avalikustatud selleks, et ettevalmistusjärgus olevat kuritegu ära hoida.

Saakašvili ja tema kaasvõitlejate reaktsioon ajalehes ilmunud informatsioonile pole teada.

Teave võimalikust kuriteost ilmus meediasse vahetult enne 19. aprillil korraldatavat rahvakogunemist Thbilisis. Ka on pressil andmeid sellest, justkui oleks siis kavas ka mingid provokatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles