Neeme Raud: Bostoni rünnaku korraldaja leidmine võib võtta kaua aega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni plahvatuste kõlades jätkasid maratoonarid esialgu veel jooksmist finiši poole, alles mõni hetk hiljem jõudis inimestele kohale, mis oli juhtunud.
Bostoni plahvatuste kõlades jätkasid maratoonarid esialgu veel jooksmist finiši poole, alles mõni hetk hiljem jõudis inimestele kohale, mis oli juhtunud. Foto: SCANPIX

Bostoni pommiplahvatuste korraldaja leidmiseks võib kuluda pikka aega, aga juurdlus toimub üle kogu maailma ja Ameerika võtab seda väga tõsiselt, ütles ERRi endine USA korrespondent Neeme Raud.

Neeme Raud ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et rünnak sarnaneb mõneti varasematele al-Qaeda ja välisterroristide rünnakutele, sest ka näiteks 2010. aastal New Yorgis, kui Times Square'il suudeti teha kahjutuks lõhkeaineid täis auto, olid seal samasugused kiirkeetjates pommid, vahendas ERR Uudised.

«See on üks viide, et rünnak võis lähtuda väljastpoolt Ameerikat, lisaks on märgitud viimastel tundidel antud pressikonverentsidel, et sarnaseid amatöörlikult tehtud pomme on kasutatud Afganistanis ja Iraagis Ameerika sõdurite vastu,» ütles Raud.

Teine versioon, mida tõsiselt kaalutakse, on tema sõnul siseterrorism, sest praegune nädal on tavapäraselt aeg, kus valitsusvastased grupid, kes nõuavad suuremat vabadust, aktiviseeruvad.

Vihkamist õhutavaid grupeeringuid on tema sõnul üha juurde tulnud, osa neist leiab, et Barack Obama pole õige inimene Ameerikat juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles