Uus gripp levib noorte jaapanlaste seas

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani võimude kinnitatud andmetel on riigis nakatunud sageli seagripiks nimetatud uude viirusse (A)H1N1 juba üle saja inimese.


Suurem osa uutest haigestunutest on keskkooliõpilased läänepoolsetes Hyogo ja Osaka prefektuurides, kes pole hiljuti välismaal käinud, vahendas Reuters tervishoiuministeeriumi.

Seetõttu paluti õpilastel edaspidi koju jääda, kuid kohalikud võimud soovitavad ettevõtetel jätkata tööd tavapärases rütmis.

129 grippi nakatunud jaapanlase seas on ka üks viieaastane poiss ja vähemalt üks üle 60-aastane inimene.

Esialgu riigis kasvava haigusohu tõttu häiretaset tõstetud veel pole.

Nikkei börsil hakkasid aga uudise mõjul tõusma Tamiflu viirusevastase ravimi, samuti kaitsemaskide tootjate aktsiad, ehkki muud väärtpaberid olid languses.

Maailmas on kinnitatud andmetel sea-, inim- ja linnugripi sugemetega viirusse nakatunud tuhandeid inimesi 39 erinevas riigis, viimati teatas esimesest kahest juhtumist Tšiili valitsus.

8480 üle maailma kinnitatud haigusjuhust 72 on lõppenud surmaga, enamik neist Mehhikos.

USA teatas eile esimesest surmajuhtumist New Yorgi linnas, kus jäi tõvele alla 55-aastane koolidirektori asetäitja, kes oli juba mitu päeva haiglas viibinud.

Queensi linnaosas on mitu kooli sulgenud uksed, sest neis oli gripiviirus levima hakanud nii õpilaste kui töötajate seas. Nädalavahetusel jõudis uus gripp ka mandri-Hiina pealinna Pekingisse.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) tõstis juba eelmisel kuul pandeemiaohu taseme maailmas kuueastmelise skaala viiendale astmele ning gripiohule keskendutakse ka tänaGenfis alanud assambleel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles